VERSENY AZ ESŐBEN, AZAZ VÉGVÁRI 2011

  nyomtatási kép

Mióta újraindultak az egyesületi versenyek, talán nem is volt olyan év, hogy legalább ne csöpörgött volna egy kicsit az eső. Azt hittem, az én elnökségem alatt van csak megátkozva a verseny, de tévednem kellett, hiszen az idő nem könyörült új elnökünkön Barna Józsefen sem, és rögtön elsőre kiadós zuhé kerekedett a verseny alatt.

Szerencsére a sorsolás még "vízmentesen" lezajlott, de a helyek elfoglalása közben már derekasan elsírta magát a felhőzet. Sokan arra gondoltunk, hogy sebaj, rossz időben eszik a hal, de erre a napra még ez sem volt igaz. Kedvelt tavunk a Magyarszecsődi bányató idén sem hazudtolta meg magát és bizony nagyon szűkmarkúan mérte a halakat.

A rossz idő ellenére szépszámú versenyző jelent meg a sorsoláson és bizony a zegernye ide vagy oda, sokan kijöttek szurkolni is. Az esőben a hagyományos ebédkészítés sem ment könnyen, hiszen ernyő alatt kellett elkészíteni a pincepörköltet.

Elnökünk felesége, és gazdaságisunk Kati néni nagy munkában

A verseny az eső ellenére nagyon jó hangulatban zajlott, mindenki az "ez van, ezt kell szeretni" nézőpontot képviselte. Szerencsére a lefújás után gyengülni kezdett az égi áldás és végül a mérlegelés vége felé el is állt, mindenki nagy örömére. Mire a versenyzők és a mérlegelők visszaértek az eredményhirdetés és az ebéd helyszínére, még a nap is előbújt a felhők mögül.

A mostani alkalommal ismét díszvendége volt a renezvénynek, Dr.Szabó Barna úr személyében, aki a verseny névadójának, Végvári Győzőnek unokája, és tagja a városi képviselő testületnek is. Ő önzetlenül, több helyi vállalkozóval együtt támogatta rendezvényünket, ami nem mondható el a városról, hiszen az idén, a beadott pályázat ellenére egy vasat sem kapott az egyesület.

Dr. Szabó Barna /jobbról/ adja át a Végvári Vándorserleget a

győztes Esztergályos Lászlónak

Az előző képpel kicsit előreszaladtam, hiszen a nyertesek még csak most következnek. Mivel az előbb már lelőttem a poént, így már nem okoz meglepetést, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén is Esztergályos Laci nyert. Ha jövöre is megismétli ezt a tettét, akkor végleg elnyerheti a vándorserleget is. Persze nem lesz könnyű dolga, mert többen is fenik rá a fogukat.

A képen jobbról Unger György versenyfelelős, Molnár Gergely titkár

Dr. Szabó Barna, Barna József elnök és "Eszti" Laci a győztes

Második helyezett Dancsecs László, aki megint a nagyot fogta

Harmadik pedig jómagam, mint boldog serlegtulajdonos

A vezetőség egy szép gesztust is tett egyik közkedvelt horgásztársunk, Ligeti Laci bácsi irányában, aki már beláthatatlan ideje egyesületünk tagja és nagyon sokat tett a közösségért. Laci bácsinak az egyesület köszönetképpen a sokévi helytállásért egy horgászbotot adott ajándékba. Ezúton is kívánunk neki még nagyon sok, eredményes horgászévet.

Ligeti Laci bácsi

A győztes és a Végvári Vándorserleg

Ifi I. hely Varga Soma

II. hely Molnár Márton

III. Meláth Ádám

Gyerek I. helyezés Gersei Milán

 II. helyezés Tóth Martin

III. Horváth Bence

A díjkiosztás után végül következhetett a már nagyon várt ebéd és hozzá a szabadonválasztott italok, hiszen a verseny közben mindenki megéhezett és aki nem volt elég rutinos az meg is szomjazott. A rutinosabbak már a kezdés előtt vettek magukhoz némi folyadékot és ők tették jól.

Fogy a pincepörkölt 

Ennek is jól megfeleltünk

Hát ennyi lett volna a 2011. évi Végvári Győző Egyesületi Emlékverseny beszámolója. Remélem mindenkivel találkozunk jövőre, még azokkal is, akik az idén nem jöttek el. Itt a végén azért még közzéteszem az eredménylistát a pontos súlyokkal.

 

Felnőtt kategória
1.  Esztergályos László      1760 gr.
2.  Dancsecs László             1650 gr.
3.  Takács Péter                   1380 gr.
4.  Róka István                     1340 gr.
5.  Nagy Zsolt                       1310 gr.
6.  Molnár Gergely             1180 gr.
7.  Molnár László                   720 gr.
8.  Németh János                  670 gr.
9.  Horváth Ferenc                580 gr
10.  Kárnics László                 500 gr.  
  

               Ifjúsági kategória

1.     Varga Soma             1490 gr.

2.     Molnár Márton      1250 gr.

3.     Meláth Ádám            180 gr.

 

    Gyerek kategória

 

1.     Gersei Milán           280 gr.

2.     Tóth Martin             240 gr.

3.     Horváth Bence          90 gr.

 

Legnagyobb hal : Dancsecs László 1600

Legkisebb hal: Horváth Bence

 

Köszönetet mondunk mindenkinek aki támogatta a 2011. évi Végvári Győző Egyesületi Emlékversenyt!!!!

A versenyről készült többi fotó hamarosan látható lesz a galériában! 

Írta: Tépeti

                              Fotó: Barna József és Tépeti